<راهبرد دو وجهی کاخ سفید در وین ۶
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
راهبرد دو وجهی کاخ سفید در وین ۶
نوشته شده در 16 / 4 / 1393
بازدید : 1420
نویسنده : کامران وزیری

 وین 6

هزینه و فایده شکست مذاکرات برای کاخ سفید برابری نمی کند، لذا امریکایی ها علی رغم اولتیماتوم هایی که می دهند، از ناکامی طرح اقدام مشترک استقبال نمی کنند، هرچند واشنگتن حاضر نیست به سادگی “سیاست متوازن سازی” خواسته های خود با خواسته های ایران را دنبال کند.

آخرین دور مذاکرات برای توافق نهایی که در چارچوب طرح اقدام مشترک در وین جاری است به جهت ضرب الاجل پایان شش ماهه آن، حساسیت فوق العاده ای را یافته و طرفین را وادار به تکاپوی بیشتر برای رسیدن به توافق نموده است. اگرچه سخنگوی کاترین اشتون، جوّ مذاکرات را مثبت و واقعی اعلام کرد، اما فضای حاکم حکایت دیگری دارد، به گونه ای که علی رغم متنی که برای نگارش نهایی توافق تهیه شده، اختلافات بر سر موضوعات همچنان به قوت خود باقی است؛ اختلافاتی که باعث بی نتیجه ماندن مذاکرات وین ۵ شد و متعاقب آن تیم هسته ای ایران برای نخستین بار سخن از زیاده خواهی غربی ها به میان آورده و با انتقاد از آن، هر نوع زیاده‌خواهی در گفت‌وگوهای هسته‌ای وین از سوی طرف غربی را مانع پیشرفت در مذاکرات دانسته اند.


:: موضوعات مرتبط: سیاسی , امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا، ایران،مذاکرات هسته ای وین، چالش دوگانه ,



بازدید : 1427
نویسنده : کامران وزیری
 
 
 
آغاز جلسات علنی رسیدگی به شکایات، نگرانی درباره اعلام نتایج پیش از رسیدگی به تقلبها و هشدار عبدالله درباره عدم پذیرش نتایج انتخابات از جمله تحولات افغانستان به شمار می رود.
 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آوا، جلسات علنی رسیدگی به شکایات دور دوم انتخابات ریاست جمهوری روز یکشنبه توسط کمیسیون شکایات انتخاباتی آغاز شد و شکایات مربوط به شمال غرب کشور در حال بررسی است.

ویدا عظیمی معاون کمیسیون شکایات انتخاباتی در این جلسه گفت که جلسه رسیدگی به شکایات دور دوم انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده، به 299 شکایت در شمال غرب این کشور رسیدگی شده و بررسی شکایات همچنان ادامه دارد.

عظیمی با اشاره به عدم حضور تیم اصلاحات در این جلسه گفت ارایه لیست پیشنهادی خارج از زمان تعین شده، مداخله نهادهای بین المللی در کار کمیسیون ها و عدم مراجعه یکی از نامزدهای انتخاباتی به مجرای قانونی آن باعث تاخیر اعلام نتایج شده و به اعتبار حقوقی و قانونی این نهاد سخت لطمه وارد کرده است.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: افغانستان،انتخابات ریاست جمهوری،تقلب گسترده،دخالت غرب ,



بازدید : 1515
نویسنده : کامران وزیری
 

 

 
یک رسانه آمریکایی از لو رفتن اسناد مهم سازمان جاسوسی اتحاد جماهیر شوروی خبر داده و مدعی شد که اهمیت این اسناد به حدی است که در اصل به عنوان دانشنامه پیدایش و عملیات های کا.گ.ب محسوب می شود.

 

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه هافینگتون پست در این خبر می نویسد: در یکی از بزرگترین افشاگری های قرن، اسناد محرمانه یکی از مخوف ترین سازمان های جاسوسی جهان یعنی کا.گ.ب که برای سالها در یک ظرف شیر نگهداری می شد فاش شد. 

این اسناد به حدی مهم هستند که می توان از آنها به عنوان دانشنامه و یا حتی اطلس این سازمان جاسوسی یاد کرد. این اسناد در سال 1992 میلادی توسط "واسیلی میتروکین" یکی از ماموران ارشد کا.گ.ب و با ترفندهای مختلف از روسیه خارج شد و اکنون بعد از گذشت بیش از 20 سال افشا شده اند. 

به نوشته هافینگتون پست، میتروکین به مدت 10 سال اسناد محرمانه کا.گ.ب را به خانه می برد  و از آنها کپی برداری می کرد. او در دفتر مرکزی اطلاعات خارجی کا.گ.ب مشغول به کار بود از همین رو به اطلاعات بسیار زیادی دسترسی داشت. 

در سال 1991 میلادی و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، میتروکین به کشورهای حاشیه بالتیک رفت و در آنجا اسناد کمی را به آمریکائی های تحویل داد. وی سپس به یکی از سفارتخانه های انگلیس مراجعه کرد و این امری بود که زندگی وی را تغییر داد. 

به گزارش مهر، هنوز جزئیات زیادی درباره این اسناد منتشر نشده اما در صورت انتشار آن و دسترسی رسانه ها به آنها، شاهد آغاز یک جنجال رسانه ای علیه روسیه خواهیم بود. هر چند کا.گ.ب دیگر فعال نیست و جای خود را به سازمان نوین جاسوسی روسیه داده اما انتشار اسناد سال های گذشته بویژه عملیات های سری شوروی در دوران جنگ سرد موضوعی است که کشورهای غربی علاقه زیادی به آن خواهند داشت. حتی ممکن است آمریکا با در اختیار داشتن این اسناد قصد نوعی معامله با مسکو در مورد "ادوارد اسنودن" عامل افشاگر اسناد محرمانه سرویس های جاسوسی ایالات متحده که در روسیه به سر می برد را داشته باشد.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: روسیه , سرویس کا , گ , ب , برترین سازمان جاسوسی قرن ,



بازدید : 1449
نویسنده : کامران وزیری
 در حالی که مردم موصل با مشکلات زیادی در اردوگاه‌های آوارگان دست و پنجه نرم می‌کنند، استاندار «نینوا» جمعه در حال گشت و گذار در بازاری در «اردن» دیده شده است.

  به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه خبری «وای نیوز»، عکسی از «اثیل النجیفی» استاندار نینوا منتشر کرد که عصر جمعه گذشته  در حال خرید در بازار «تاج مول» در «امان» پایتخت اردن دیده شده است. 

 در این تصویر نجیفی تنها و در حالی که مواد خریداری شده خود را در دست دارد روی پله برقی در همین بازار دیده می‌شود.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عراق , خیانت خواص , آتش تروریسم تکفیری ,



بازدید : 1432
نویسنده : کامران وزیری

روزنامه «جروزالم پست» در مطلبی نوشت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای حفظ منافع خود در تلاش است که هر طور شده یک دولت مستقل کرد در عراق که تابع «اسرائیل» باشد تشکیل شود.

خبرگزاری فارس: تلاش اسرائیل برای تشکیل یک دولت کُرد و وابسته به خود در عراق

 

این روزنامه نوشت که نتانیاهو در جلسات خصوصی بر تقویت و پشتیبانی اردن و استقلال کردها در عراق تاکید دارد و به این دو به عنوان دو عامل در آرامش منطقه و نه عامل آشوب آن می‌نگرد. بر اساس عقیده نتانیاهو یکی از روشهای فعال برای مهار آنچه وی آن را افراط‌گرایی می‌داند، تقویت قوایی [وابسته] است که این افراط‌گرایی را مهار می‌کنند. بر این اساس نتانیاهو علیرغم خواست آمریکا صراحتا پشتیبانی خود از جدایی کردستان عراق را اعلام کرد. 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری «الاخبار» لبنان، روزنامه «جروزالم پست» از تلاش‌های «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که ماههاست برای تقویت پشتیبانی غرب از اردن و استقلال کردستان عراق به عنوان دو دولت به اصطلاح‌ میانه‌رو و البته متمایل به غرب تلاش می‌کند، پرده برداشت.


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عراق , سایه شوم تجزیه , ماجراجوئی جدید رژیم صهیونیستی , همراهی بارزانی ,



بازدید : 1520
نویسنده : کامران وزیری
 وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد که هیأت روسی در مذاکرات هسته‌ای در وین از حداکثر توان خود برای رسیدن به توافق به‌موقع طرفین در خصوص متن توافقنامه جامع نهایی استفاده خواهد کرد.
 

 خبرگزاری فارس: مسکو: سهم روسیه در مذاکرات وین زیاد است/روسیه همه تلاش خود را برای رسیدن به توافق هسته‌ای انجام خواهد داد

 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری «ایتارتاس»، وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه اعلام کرد که هیئت روسی شرکت کننده در مذاکرات نمایندگان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 در وین همه تلاش خود را برای رسیدن به توافق در خصوص توافقنامه جامع نهایی تا تاریخ 20 جولای (29 تیر ماه) انجام خواهد داد.

در بیانیه منتشره در این رابطه آمده است: «هیئت نمایندگی روسیه در جریان دور آغاز شده مذاکرات هسته‌ای در وین، از تمامی توان خود استفاده خواهد کرد تا مسائل حل و فصل نشده قبلی به توافق رسیده و طرفین بتوانند در خصوص متن توافقنامه جامع نهایی بموقع و تا قبل از تاریخ 20 جولای آماده شده باشد.»

این در حالی است که «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه و سرپرست هیئت روسی شرکت کننده در مذاکرات هسته‌ای نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که سهم این کشور در مذاکرات هسته‌ای وین بسیار زیاد است و امکان رسیدن به توافق در خصوص توافقنامه نهایی را افزایش داده است، البته این موفقیت همچنان نیازمند تلاش مضاعف همه طرفین است.

وی پیش از این نیز گفته بود که همه اعضای گروه «1+5» تمایل مثبتی برای پایان دادن به مذاکرات با ایران داشته و امکان آماده شدن به‌موقع توافقنامه جامع کاملا واقعی است. 


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: مذاکرات هسته ای , روسیه , نقش فعال بجای انفعال ,



بازدید : 1384
نویسنده : کامران وزیری

رئیس انجمن مرکزی اتحادیه میهنی کردستان عراق با بیان اینکه داعشی‌‌ها همه را فریب داده‌اند و سر بعثی‌ها هم کلاه گذاشته‌اند، یادآور شد ترکیه و اسرائیل قابل اعتماد نیستند و به کُردها خیانت خواهند کرد، ما دولت کُردی تاسیس نمی‌کنیم.

خبرگزاری فارس: ترکیه و اسرائیل به کُردها خیانت می‌کنند/ دولت کُردی تأسیس نمی‌کنیم

 

«عادل مراد» رئیس انجمن مرکزی اتحادیه میهنی کردستان عراق در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سلیمانیه، با اشاره به اینکه داعش تنها برای شیعیان تهدید نیست، گفت: داعش چند روز پیش هر چه آثار مربوط به دوره‌های مختلف تاریخی در موصل بوده را از بین برد. تروریست‌ها شیعیان، مسیحیان، کُردها و همه را هدف قرار داده‌اند و در این میان کُردها نیز در تیررس داعش هستند.


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عراق , فتنه تکفیری ها , سایه شوم تجزیه , فرصت طلبی بارزانی ,



بازدید : 1604
نویسنده : کامران وزیری
 روسیه به تجربه دریافته که اگر وارد بازی های خاورمیانه نشود، در آن صورت بحران های خاورمیانه وارد روسیه خواهد شد و محصول رادیکالیسم مذهبی خاورمیانه، در بین 25 میلیون شهروند مسلمان روسیه، بازتولید خواهد شد.
خبرگزاری فارس: ورود روسیه به بحران عراق؛ تکانه‌ای برای معادلات امنیتی خاورمیانه

هرچند خاورمیانه اولویت اول روسیه نیست، اما به تجربه دریافته که اگر وارد بازی های خاورمیانه نشود، در آن صورت بحران های خاورمیانه وارد روسیه خواهد شد و محصول رادیکالیسم مذهبی خاورمیانه در بین 25 میلیون شهروند مسلمان روسیه، بازتولید خواهد شد

بحران عراق تحت الشعاع تراکم بازی های امنیتی بازیگران ملی، منطقه ای و بین المللی در صحنه خاورمیانه است. به همین جهت هر بازیگری بر مبنای مقدورات و محذورات خود مطلوبیت های راهبردی خویش را تعریف می نماید. در این بین نوع و سطح بازی روسیه در بحران عراق قابل تأمل و حامل پیام راهبردی است.

روس ها در اولین فرصت به درخواست کمک دولت عراق پاسخ داده و حدود 5 جنگنده نظامی سوخو را به عراق تحویل دادند. در این باره معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، این کشور در موضوع عراق بی‌تفاوت ‌نخواهد ماند، این کشور نخستین بخش از 25 فروند هواپیمایی را که قرار است به بغداد بدهد، تحویل داد‌. علاوه بر آن، مسکو مشاوران نظامی خود را به عراق فرستاد تا نیروی هوایی عراق را برای به کارگیری جنگنده‌های سوخو آموزش دهند.

این در حالی است که آمریکا به علت مخالفت با سیاست های دولت نوری المالکی، نیروی هوایی عراق را در ضعیف ترین سطح نگه داشته و از فروش هواپیما های جنگی به این کشور خودداری می نماید. در چنین شرایطی اقدام روسیه فراتر از فروش چند فروند سلاح و هوپیما تفسیر می شود و به نوعی زمینه ساز گفتمان و تئوری نقش آفرینی روسیه در نظم نوین خاورمیانه را ایجاد کرده است.


:: موضوعات مرتبط: امنیتی , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: روسیه , عراق , تروریسم تکفیری , خاورمیانه , تصمیم راهبردی ,



بازدید : 1512
نویسنده : کامران وزیری

سفارت‌ آمریکا در آنکارا، مرکز فرماندهی داعش!

     
سفارت‌ آمریکا در آنکارا، مرکز فرماندهی داعش!

:: موضوعات مرتبط: کاریکاتور , بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: آمریکا،ترکیه،داعش،عراق،سوریه،تروریسم منطقه ای ,



«عراق» یک افسانه است
نوشته شده در 13 / 4 / 1393
بازدید : 1397
نویسنده : کامران وزیری

آرون دیوید میلر، مشاور شش ‌وزیر خارجه آمریکا از سال 1988 تا 2003 که اکنون به‌ عنوان پژوهشگر سیاست عمومی در اندیشکده «وودرو ویلسون» (یکی از برجسته‌ترین اتاق‌های فکر در ایالات‌متحده) در واشنگتن مشغول به کار است در یادداشتی برای نیوز تریبیون با اشاره به گزینه های پیش روی آمریکا در خاورمیانه نوشت: آمریکا نه می تواند شرایط خاورمیانه را درست کند و نه می تواند این منطقه را ترک کند.

 به گزارش فرارو :آرون میلر در یادداشت خود در نیوز تریبیون با تشریح شرایط در خاورمیانه نوشت: سوریه روبه ویرانی است و عراق در آستانه ویرانی قرار گرفته است. سیل پناهندگان و تندروها در منطقه به راه افتاده است. سنی ها و شیعه ها- هرکدام با حامیان خود- مقابل یکدیگر قرار گرفته اند. حتی در اسرائیل و قلمرو فلسطینیان خشونت موج می زند و آیا تروریست ها با دسترسی به پول، تسلیحات و گذرنامه، اروپا و آمریکا را با جهاد خونبار تهدید می کنند؟ این گزینه ها نیز می توانند ممکن باشند.

 هیچ ناظر جدی نمی خواهد این فجایع را آسان بگیرد. به عنوان یکی از تحلیل گران منفی تر این منطقه، قصد بی اهمیت جلوه دادن خشونت، خشم و ناکارآمدی در خاورمیانه ای که رو به فروپاشی است را ندارم. پیش از آنکه ناگهان به نقطه پایانی بپردازیم- همانطور که در مورد تحلیل های مربوط به بحران اوکراین که به عنوان یک جنگ سرد جدید بررسی شد یا پس از یازده سپتامبر که آمریکا با حمله به عراق یک پروژه علوم اجتماعی را با بیش از یک تریلیون دلار هزینه به راه انداخت- باید دلیل بروز مسائل را بیشتر بررسی کنیم.


:: موضوعات مرتبط: بین الملل , ,
:: برچسب‌ها: عراق , سوریه , باتلاق آمریکا ,